Ismail Kadare: Mjegullat e Tiranësread & download ó eBook, PDF or Kindle ePUB á Ismail Kadare

Ebook Read Mjegullat e Tiranës Ê Ismail Kadare – wpa8ball.co.uk

Naturally being his first book one can understand the nativi. Student në fakultetin gjuhë letërsi në vitin 1957 1958 Askush nuk mund t’i ndërhyjë një autori lidhur me vlerësimin e veprës së tij prej atij vetë Pavarësisht nga njëfarë misteri ë ka rrethuar dhe vazhdon të.

Ty of the writing A book on how to spot a dusty from far awa. Rrethojë vonesën jashtëzakonisht të gjatë të publikimit të kësaj vepre prej vetë Kadaresë ajo përbën në vetvete një kureshtje të veçantë për lexuesit e tij e sidomos për studiuesit dhe hulumtuesit e letërsis.

I ve read better ones of Kadare Definitely not his best work. Për një kohë të gjatë askush nuk e dinte ekzistencën e një romani të panjohur të Ismail Kadaresë Dukej sikur ai vetë e kishte harruar romanin e tij të parë “Mjegullat e Tiranës” shkruar gjatë kohës kur ishte.

Ismail Kadare also spelled Kadaré is an Albanian novelist and poet He has been a leading literary figure in Albania since the 1960s He focused on short stories until the publication of his first novel The General of the Dead Army In 1996 he became a lifetime member of the Academy of Moral and Political Sciences of France In 1992 he was awarded the Prix mondial Cino Del Duca; in 2005 he wo